Dit doen wij !
Studiekeuzetraject
Een studiekeuze is een grote stap in jouw loopbaan. De eerste van veel stappen. Geen enkel beroep blijf je straks 50 jaar doen en je blijft vast ook niet werken bij hetzelfde bedrijf. Er zijn verschillende routes die je kunt gaan volgen in je loopbaan. Ga je naar het mbo, hbo? Naar de universiteit of kies je voor een associate degree? En leer jij vanuit theorie of verzamel je liever werkervaring? Wil jij zo snel mogelijk klaar zijn met studeren of wil jij altijd weer bijleren in een vak? Veel keuzes dus om te maken, ook in de toekomst.
Tijdens een studiekeuzetraject leren wij je zelf kiezen. We zorgen dat jij weet hoe je keuzes maakt die passen bij jou, bij jouw kwaliteiten en interesses. Dat doen we altijd met het praktische doel: jouw studiekeuze als eerste stap in je loopbaan. Zodat je die stap met veel enthousiasme zet!
De professionals van Studiekeuze ZUID vinden het allemaal belangrijk dat je dit leert in een persoonlijk traject. Daarbij heeft iedereen een eigen manier van werken. Gebruikt de 1 de TMA talentenanalyse, de ander spellen om opdrachten mee te doen. Ook kijken we naar wat jij nodig hebt, maatwerk dus. Daarmee zijn er veel verschillende trajecten mogelijk.
Wie past het best bij jou? Kijk maar eens bij de voorstelstukjes. Je mag altijd contact opnemen met ons met vragen.
Tussenjaar
Soms is het echt te vroeg of te moeilijk om achter een keuze voor een studie te gaan staan. Een tussenjaar is dan een goede keuze zodat je daarna met veel enthousiasme wel gaat studeren. Verschillende van onze coaches kunnen je daar alles over vertellen, ze werken daarin samen met het TussenjaarKennisCentrum.
Wij helpen jou om :
Rust te krijgen in jouw proces
Je mogelijkheden te onderzoeken
Je keuzes goed te verwoorden
Wil jij zelf aan de slag met je studiekeuze? Kijk dan op onze pagina Dit kun jij.
Hier vind je informatie, tips en onze handige stappengids.
Studiekeuze Zuid
Hulp bij studiekeuze
Persoonlijke gesprekken
Persoonlijkheidsanalyse
Studie Interesse analyse
Onderzoeken van jouw ideale leeromgeving
Tussenjaarplan