Voor ouders

Veel jongeren vinden het bij hun eerste studiekeuze sowieso lastig om dit met hun ouders samen te doen. Juist in de fase van hun leven waarin ze langzaam volwassen worden en afstand nemen, moeten ze een keuze maken die groot is en ze soms niet kunnen overzien. Jongeren hebben hierin dan ook een stukje afstand en zelfstandigheid nodig, maar zoeken gelijktijdig ook naar de veiligheid en het vertrouwen dat het wel goed komt en dat u er voor ze bent als ze het vragen

Als ouder is het soms lastig om uw kind te begeleiden naar een goede studiekeuze.  Dit kan komen door verschillende omstandigheden binnen uw eigen loopbaan, de wijze waarop het contact nu verloopt of door verschillende beperkingen waar uw kind of u zelf tegenaan loopt. Een aantal tips zijn daarom ook te vinden in onze studiekeuze stappengids. Deze kunt u hieronder downloaden en geeft extra houvast.

Verder is het belangrijk dat u er ook op vertrouwd dat het goed komt. Een "verkeerde" keuze is soms een leerproces dat een jongere eerst nodig heeft. Samen kunt u alleen proberen te zorgen dat de keuze overtuigd gemaakt wordt en dat u in de gaten houdt dat uw kind in deze keuze vooral zichzelf meeneemt. Kan uw kind voldoende reflecteren op zichzelf? Heeft uw kind de vaardigheid om zich te oriënteren? Kan uw kind voldoende netwerken, in gesprek gaan en vragen stellen die relevant zijn? 

Onderstaande hulpmiddelen kunnen interessant zijn voor u. Neem gerust ook contact op met onze coaches!
Download hier ons  

De Flooow Studiekeuzebox

Vindt jouw kind het moeilijk om een studiekeuze te maken? En wil jij als ouder de

keuze niet te veel beïnvloeden maar wel hulp bieden? Het Toekomst Coderen spel

helpt hierbij op een concrete én speelse wijze. Toekomst Coderen heeft als doel om

jou en jouw kind op een POSITIEVE manier te laten ervaren wat er komt kijken bij

het keuzeproces. Daarnaast laten we je zien hoe je je keuzes verder goed kunt

onderbouwen door de verschillende fases bewust te doorlopen.

We geven jouw kind met dit spel een tool om ZELF keuzes te kunnen maken. Ze

worden hierbij niet beïnvloed door de omgeving. Het resultaat is inzicht en

overzicht met als resultaat een PERSOONLIJK PROFIEL waardoor ze aan de slag

kunnen met het uitzicht; de toekomst.

Workshop of Voorlichting

Regelmatig bieden wij voorlichtingen of workshops aan die gaan over studiekeuzes.  Hieronder vindt u de data van geplande activiteiten.

Staat er niks bij en heeft u wel een vraag, neem dan gerust contact op met de coach bij u in de buurt en wij stemmen samen met u af.

Al onze coaches staan voor u klaar.